"5 Ritmes Dans maakt me vrij van wie ik niet ben, maakt me heel om totaal te mogen zijn, in alles mezelf accepterend, liefdevol en krachtig, teder en zacht, kwetsbaar in alles, het is mijn medicijn waarmee ik mijn trauma's heb geheeld."


Zelf ben ik steeds nieuwsgierig naar wat de mens bezielt om te leven zoals hij of zij leeft. Hoe en waarom de mensen in patronen blijven zitten.

Wat doet jou bewegen, wat is jouw passie en wat houdt je tegen om voluit te leven in vreugde en dankbaarheid. Ik heb altijd honger naar meer diepgang en de enige weg om dit waarachtig te ontmoeten is via onszelf! 

 

In de dans ontdekte ik reeds snel hoe ontladend het kan werken. Niet mooi staan doen, maar laten bewegen wat er echt leeft, authentiek in beweging gaan. Met alle gevoelens en emoties in verbinding gaan en in beweging brengenZes jaar geleden kwam mijn grootste onbereikbare droom uit, ik begon les te geven in expressive dans.

In dezelfde periode ontdekte ik de 5Ritmes. Voor mij een openbaring en niet eens wetende waarom. Onverklaarbaar voelde ik me aangetrokken en volgde ik gedurende 6 jaren intens veel 5Ritmes workshops waardoor ik lijfelijk ondervond hoe helend ze werken.

Zelf ben ik volledig genezen van anorexia en andere destructieve houdingen. Waar een therapeut me niet kon bereiken, deden de 5Ritmes het vanzelf.

 

In 1999 ben ik afgestudeerd alsVoeding -en Gezondheidsconsulente”.

Ondertussen verdiepte ik me vele jaren bij Ike West, een Native American sjamanka. Zij leidde krachtige ceremonies, waarin ze me meenam naar diepere gronden en oorden. Hier leerde ik vooral de kracht van het collectieve kennen.

Naderhand heb ik een sjamanistische jaartraining gevolgd bij Guido Fokker in Nederland, waardoor ik nederig in gebed ging met de natuur en waar ik vele angsten heb kunnen loslaten. De natuur komt ons zoveel vertellen en ze geeft eender waar onvoorwaardelijk.

Aansluitend nam de boeddhistische leer me in zijn greep J en leerde ik veel van de lama’s die ik wekelijks bezocht. Het heeft nog dagdagelijks invloed op me. Hun leer over de naaktheid van onze ziel is in mijn hart gegraveerd en blijft me voeden om meer en meer deze krachtige pure leer te leven, hierin te groeien, met kleine zachte stapjes in te ontwaken. Tevens organiseerde ik met vrienden Pūjā’s die de lama’s leidde wat tevens een diep helend effect had.

Hierdoor ben ik Vipassana meditatie gaan praktiseren waardoor ik in een diepere bewuste ademhaling afdaalde. Ook dit draag ik nog elke dag mee.

Dit bracht me naar workshops  "Transformational breathing".

Deze intense ervaringen bevestigden me de helende werking van het bewust ademhalen. Dit integreerde ik in mijn dans en nog steeds ervaar ik hiervan het helende effect.

Twee jaar geleden heb ik de jaartraining ‘Creative Movement Therapist’ gevolgd wat me intens inspireerde voor zowel mijn groepslessen als mijn individuele sessies. Ons lichaam is onze bijbel, onze tempel met een bibliotheek zo groot als het universum. Als we iets willen transformeren, hebben we via deze weg te gaan. We kunnen onze harde schijf niet deleten zonder er in aanwezig te zijn.

 

Nog steeds ben ik nieuwsgierig om bij te leren.

Want de leraar zit in de leerling. In het boeddhisme leerde ik hoe krachtig de kracht van nederigheid en mededogen zijn.

Zo is nederigheid een kracht van aanvaarding, een kracht die de ander in zijn of haar waarde laat. Wat voor iedereen een grote leermeester is of zou kunnen zijn. Een kracht die verbindt in liefde en respect. Ja, de wereld zou er anders uitzien. Van zodra een leermeester zich naar iedereen kan openstellen als een leerling is hij een echte leermeester. Een leermeester wijst niet met de vinger maar buigt en dankt.

Vanuit deze waarde geef ik les in de 5Ritmes en blijf ik tevens als leerling les volgen uit honger naar meer

Mijn passie om mezelf in elk ritme te verdiepen en te verenigen is oneindig en van onbeschrijflijke waarde.

 

Zoals de meesten me kennen, begeleid ik integer en met veel liefde mijn groepslessen, volg ik intuïtief wat er nodig is opdat je je veilig mag voelen om te zijn wie je bent, je alle tijd gevend om te mogen ontplooien in jouw ware kracht, hier en nu. Zowel in mijn workshops alsook individuele sessies en massages.

 

Kom en beweeg bewust mee vanuit jouw zijn van dat moment, beweeg en dans met alles wat er is, met dat wat er zich aandient. Iedereen is welkom.

 

Hartelijke dansgroetjes,

Katya Verbrugghe