“Spontaan, geēnspireerd en met warmte nodig ik je graag uit je vrijheid te exploreren in de dans.”

Sinds vele jaren ben ik gepassioneerd door dans, beweging en creatief bezig zijn. Afrikaanse dans, dansexpressie, tai-chi, schilderen, boetseren en stemcreatie zijn  voor mij een rijke voedingsbodem.

Toen ik tijdens het jaar 2000 de 5 Ritmes  ontdekte, werd ik diep geraakt door de eenvoud en de kracht van deze ‘levens’dans. Een bron van inspiratie en steun om de levendigheid en het gevoelsleven in mijn lichaam te voelen en tot uitdrukking te brengen. Het is voor mij een fascinerend en helend pad naar innerlijke vrijheid: ik leer stapje per stapje, vrij te zijn van de  zovele dingen die ik mezelf vaak opleg. Dit pad heeft zijn uitdagingen, maar uiteindelijk hou ik er van om diep geluk, tranen, passie, … wie ik werkelijk ben, te delen met anderen.

Naast de dans geniet ik ook van het leven met ons gezin en dieren in het groene Waalse Brabant.  Tuinieren, een stevige wandeling in binnen- en buitenland, wind, heuvels, zon en water,  samen rond het vuur,  genieten van de eenvoudige dingen die er in alle overvloed zijn.

- Als opleiding volgde ik  het kunstonderwijs te Antwerpen,  met als passie schilderkunst. In 1997 studeerde ik af als kleuteronderwijzeres en begeleid sindsdien jonge kinderen en tieners met een mentale en fysieke handicap in het Buitengewoon Onderwijs.

- In Breda volgde ik de opleiding  ‘Kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling’ bij De Kleine Tiki. Op deze school ben ik sinds 2006 docente, te Breda en te Antwerpen.

- Na vele jaren verdieping in tantra begeleid ik sinds 2003 vrouwencirkels waarbij dans, lichaamswerk en creativiteit samenvloeien om samen te herbronnen in vrouw-zijn.

- Na de opleiding als 5 RhythmTeacher bij Gabrielle Roth, geef ik wekelijks les in de 5 Ritmes oa. in het buitengewoon onderwijs en aan volwassenen in avondlessen en workshops te Brussel, te Antwerpen, ... .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de dans geniet ik ook van het leven met mijn gezin en dieren in het groene Waalse Brabant.  Tuinieren, een stevige wandeling in binnen- en buitenland, wind, heuvels, zon en water,  samen rond het vuur,  genieten van de eenvoudige dingen die er in alle overvloed zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maar het brengt me ookandDoing so is, to me, a fascinating and nourishing path towards inner freedom : I learn little by little how to be really free from all the subtle things I impose to myself. This path is sometimes challenging, but in the end, I love to share deep happyness and tears with all kinds of dancing mates.

 

 

Steeds vrijer van opgelegde vormen is deze ‘levens’dans mijn beste maatje.

 

Lijfspreuk:

Zijn in het hier en nu is een kunst. Met als inspiratie bron mijn lichaam, de danser voor mij, de dansers rondom mij, de ruimte waarin ik me beweeg en het mysterie dat ik diep vanbinnen ben, geef ik mij meer en meer over aan de levenskunst in mij.

 

 en is de verbinding die ik voel tussen al die verschillende delen in en rondom mijOm de passie vanbinnenuit naar buiten te laten bewegen, steeds vrijer van opgelegde vormen en normen.

Reeds als kind was ik gepassionneerd door dans, beweging en creatief bezig zijn. Als elk mens kende ik ook al gauw de momenten dat ik door allerlei uitdagingen, verder weg leefde van mijn lichaam, met emoties die een eigen leven begonnen te leiden. Ik geraakte meer verdeeld met mijn hoofd aan kop en met weinig gevoel van werkelijke vervulling als gevolg.

In de 5 Ritmes hervond ik een eenvoudige, inspirerende en krachtige manier om me telkens weer te verbinden met de zovele verschillende delen in mij, ze er in beweging te laten zijn en ze meer en meer als één geheel te ervaren.

Lijfspreuk:

 

(Zijn in het hier en nu, met heel ons wezen is een kunst.)

(Nu kan ik dankbaar zeggen dat mijn passie voor de dans mijn werk is, kleuters, kinderen, tieners, volwassenen, ... ik neem ze zo graag mee in dit levendige, helende werk van de 5 Ritmes. )

 

 

Wekelijks geef ik de 5 Ritmes in Brussel, te Elsene. Regelmatig zijn  er ook dansweekends, vaak in samenwerking met mijn partner Michel Wéry.  

Zijn in het hier en nu, met heel ons wezen is een kunst. Met als inspiratie bron mijn lichaam, de danser voor mij, de dansers rondom mij, de ruimte waarin ik beweeg en het mysterie dat ik diep vanbinnen ben, geef ik mij over aan deze levenskunst in mij.

 

 

 

 

Docent

Wie is Anne-Mieke?

Anne-Mieke volgde het kunstonderwijs te Antwerpen met schilderen als grote passie. Als onderwijzeres begeleidt ze sinds 1997 jonge kinderen en tieners met een mentale en fysieke handicap in het buitengewoon onderwijs.

Ze volgde binnen de Kleine Tiki de opleiding Kunstzinnig Dynamisch coachen en Stemcreatie en is docente sinds 2006.

Na vele jaren verdieping in tantra begeleidt ze sinds 2003 vrouwencirkels waarbij ze dans, lichaamswerk en creativiteit laat samenvloeien.

Anne-Mieke is vooral een gepassioneerde danseres en erkend lesgeefster in de 5 Ritmes van Gabriell Roth.

 

Specialiteit:

Spontaan, geēnspireerd en met warmte nodigt ze je graag uit je vrijheid te exploreren in de dans van de 5 Ritmes.

Persoonlijk motto:

Zijn in het hier en nu, met heel ons wezen is een kunst. Met als inspiratie bron mijn lichaam, de danser voor mij, de dansers rondom mij, de ruimte waarin ik beweeg en het mysterie dat ik diep vanbinnen ben, geef ik mij over aan deze levenskunst in mij.

Eigen website:

 

 Je suis une danseuse passionnée. Il y a longtemps, pour me protéger je vivais loin de mon corps et de mes émotions, et la danse m’a ramenée ą la vie. En dansant les 5 rythmes, j’ai trouvé une maniŹre simple et inspirante de me réconcilier avec ces parties de moi. Mon corps est devenu un temple d’exploration personnelle, et ą partir de ce lieu sacré j’ai pu réouvrir mon coeur... pour finalement sentir l’abondance et la valeur de ma vie. Tout au long de ce chemin, j’ai appris ą faire confiance en ma capacité ą laisser les choses bouger en moi.

En tant que professeur pour enfants et adolescents avec un handicap mental depuis 1997, j’ai développé ma capacité ą travailler avec des publics hors normes, et ą aller ą l’essentiel. J’aime passionnément l’expression sous toutes ses formes ; également artiste-peintre, je fais profondément confiance au pouvoir guérisseur de la créativité comme de la danse, et dans certains stages j’allie les deux. En 2002, j’ai commencé ą utiliser ces techniques pour guider des personnes individuellement, et ą l’occasion de Cercles de femmes. En 2007, j’ai été invitée ą enseigner dans une école d’art-coaching, De Kleine Tiki, oĚ je dirige actuellement le programme de danse et de mouvement (ą Anvers et ą Bréda, aux Pays-Bas). AprŹs sept années de pratique intensive de danse des 5 rythmes, j’ai terminé en 2008 ma formation de professeur avec Gabrielle Roth. Avec enracinement, j’aime passionnément inviter les gens ą explorer la sagesse et la liberté qui vivent quelque part en chacun de nous. Ma maniŹre de vous guider est inspirée, authentique et chaleureuse.

Daarnaast ken ik ook zeer goed de momenten dat

Als jongvolwassenen leefde ik uit bescherming vaak verder weg van mijn lichaam en gevoelens tot de 5 Ritme dans me weer meer in het leven bracht. Ik hervond een simpele en inspirende manier  om me telkens weer te verbinden met  verschillende delen in mij. Mijn lichaam ervaar ik nu als een tempel voor persoonlijke exploratie waarin mijn hart een plaats heeft om zich te openen. Om uiteindelijk

As an adult I rediscovered  the 5Rdance helped me to

As an adult, the 5R dance allowed me to “rediscover” this levendigheid, and to live/experience/… my body as my temple for self-exploration.

 

Dansen, zingen, schilderen ... het was als kind al de manier om de levendigheid in mij tot uitdrukking te brengen

Dansen, zingen, schilderen ... het was als kind al de manier om de levendigheid in mij tot uitdrukking te brengen.

Als jongvolwassenen bleek dit op een bepaald moment nog het enige te zijn waarin ik me werkelijk kon terugvinden..  Het eerste contact met de 5 Ritmes voelde dan ook als thuiskomen. Een dansvorm waarin de creativiteit in mij  zich verenigen kon met mijn innerlijke ontdekkingstocht, waarin ik niet alleen bleek te zijn! Fantastisch en ook vaak spannend!

De dans toelaten doorheen deze 5 Ritmes bracht héél wat meer vertrouwen, helderheid, overgave, lichtheid en heling en dat doet het nog steeds, zowel op de dansvloer als in het dagelijkse leven.