Luc is sinds 2005 opgeleid om les te geven in de 5 ritmes¨ en werd in 2009-2010 getraind door Gabrielle Roth om Heartbeat te geven. Door in 1993 YaŐAcov en Susannah Darling Khan uit te nodigen, bracht hij de vijf ritmes naar Belgi‘. Sindsdien organiseert hij vaak internationale 5 ritmes workshops met Alain Allard, Kathy Altman & Lori Salzman, Tammy Burstein, Andrew Holmes, Andrea Juhan, Jonathan Horan, Sue Rickards.

Luc is directeur van vormingscentrum Oost West Centrum en cošrdinator van La Ferme du Bois-le-Comte, een ecologisch centrum voor gasten en groepen in Orval (Zuid-Belgi‘). Hij woont er met zijn gezin en beleeft er veel plezier aan de prachtige omgeving en de al even prachtige en fascinerende paarden die hem vergezellen.

Luc studeerde fotografie en journalistiek, begeleidde jarenlang outdoor programma's en wandelvakanties en was lesgever in de shiatsuopleiding van het Oost West Centrum. Hij verdiept zich al meer dan 25 jaar in natuurlijke leef- en heelwijzen en is geboeid door de therapeutische mogelijkheden van dans en beweging. Hij volgde een driejarige professionele training voor healers bij Tom Monte.