Dansen tot de dans overnam deed me steeds weer dansen. Al op jonge leeftijd kon ik in trance komen bij dans, verdwijnen met een heel groot bewustzijn. Alsof de muziek zijn weg vond in mij en ik een geluidloos instrument was dat alleen bewoog, ademende en voluit genoot. Alle zintuigen aangescherpt en in rust, poorten naar een dieper weten. In '96 ontdekte ik de 5 Rhythms® van Gabriëlle Roth. Er bestond dus “a spiritual practice”, “a map to ecstasy”, een psychologisch goed onderbouwde wegbeschrijving van iets dat ik al vaak ervaren had. Ik was meteen verkocht! Ik greep elke kans om de 5 Ritmes te dansen (er waren alleen weekends in A’pen toen) en ging er zelfs voor naar het buitenland!

Na 6 jaar intensief ritmes dansen, deed ik de teacher training (USA) en kreeg in 2005 Gabriëlle’s zegen als 5Ritmes®docente. In 2009 volgde de Heartbeat training. Terwijl de basisopleiding lichamen wakker maakt en elk lichaamsdeel meebeweegt, leert Heartbeat ons beweeglijk te zijn met emoties. Het is een stretchoefening in “weten met het hart”.

Dansen brengt me steeds weer in vernieuwd contact met mijn lijf, mijn voelen, mijn denken en mijn verbinding met het leven.

Deze sjamanistische "dans"praktijk geeft body aan mijn Gestalttherapeutische-achtergrond, verfijnt mijn intuïtie en grondt al mijn energiewerk (aura-chakrahealing, Reiki, IET, alchemic healing) en heeft mijn Sjamanistische aanleg versterkt (Joska Soos, Frank Coppietters…).

De eenvoud, diepgang en vrijheid in de ritmes ondersteunt mijn aangeboren fascinatie voor wat mensen beweegt en in beweging houdt. Ik train al sinds 1994 sociale en communicatieve vaardigheden binnen de werkcontext en coach mensen naar bezieling en persoonlijke effectiviteit.

De dans is een prachtige metafoor voor alle (klassieke) trainingen die ik sinds 1994 in organisaties en bedrijven geef: assertiviteit, (non-verbale) communicatie, omgaan met stress (veerkracht en vitaliteit), teambuilding, communicatiestijlen, persoonlijke effectiviteit, omgaan met verandering….

In essentie help ik mensen/organisaties hun eigen kracht (h)erkennen en zo te leven en werken dat zij op hun beurt anderen inspireren tot voluit leven.

Ik geef de 5Ritmes® in binnen- en buitenland. Zowel in open aanbod als op vraag van organisatoren/bedrijven.