Ik werkte 5 jaar als kinesitherapeute. Verder volgde ik een 3-jarige opleiding als relaxatietherapeute en specialiseerde me eveneens in ademhalingskinesitherapie. Ik doceerde de vakken kinesitherapie, massage en relaxatietherapie aan de Hogeschool West-Vlaanderen en begeleidt reeds 10 jaar groepen massage, relaxatietherapie, dans, bio-energetica, tantra en vrouwengroepen.
Vanuit mijn werk als kinesitherapeut groeide mijn interesse om mensen niet alleen fysisch te begeleiden maar op een meer totale manier. Als relaxatietherapeute wist ik dat ik op het goede spoor zat maar ik voelde dat er nog meer mogelijk was.
Mijn eerste contact met de 5 ritmes™ bevestigde dit. Ik voelde en leerde dat door mijn lichaam te bewegen ik dichter bij mezelf kwam. Ik kreeg zicht op hoe ik mijn leven, mijn angsten, mijn mogelijkheden, mijn spanningen, mijn dromen in beweging kon zetten en ze ook vorm te geven. Na 7 jaar intensief de 5 ritmes™ gedanst, beleefd en geleefd te hebben, studeerde ik in Oktober 2001 af als "Teacher of the 5 Rhytmes™" bij Gabrielle Roth zelf.
Ik geef les in geïmproviseerde beweging met als basis de 5 ritmes™. De aard van dit werk is vrij, veranderlijk en artistiek. Wat mij het meest aanspreekt, is dat de kracht van de ritmes afhankelijk is van de wil van de danser. Je wordt aangemoedigd om je eigen ervaring te vertrouwen en te volgen. Het hart van dit werk is het verlangen dat velen onder ons hebben om te leren uit onze ervaringen en onze eigen antwoorden in ons leven te integreren.

Curriculum