Mijn dansleven begon al in 1980 met Ritmisch Primitief dansen bij Kaatje Verbruggen en Afrikaans dansen bij Rifi Khytouka. Sinds 1994 dans ik intensief de 5Ritmes®. In 2001 heb ik de opleiding bij Gabrielle Roth in de US gevolgd. Jarenlang heb ik wekelijks groepen begeleid in Mechelen en Duffel en open avonden in Kapelle-Op-den-Bos. Momenteel geef ik om de twee weken een open avond in Duffel. Ik heb de Heartbeat training met Gabrielle Roth in 2009 afgerond.

Ik houd ervan om groepen te begeleiden, om mensen te stimuleren zich vrij te voelen. De warmte en de verbondenheid die ontstaat in de dansgroepen, geeft me een gevoel van voldoening dat geen enkele baan me ooit heeft kunnen geven.

Via de dans begeleid ik mensen in hun bewustzijnsproces, met het doel zichzelf te aanvaarden en het huidige moment helemaal te beleven. Geen grote woorden, geen grote handelingen. Een spatje liefde voor wat nu aanwezig is en wonderen gebeuren.

De opleiding “Open Floor” heb ik gedeeltelijk gevolgd in. Het is een beweging die ontstaan is na de dood van Gabrielle Roth met onder andere een paar van haar vroegere naaste medewerkers. Naar mijn aanvoelen brengen zij verdieping in de 5ritmes dans.

Negentien jaar lang mocht ik met Rickie Moore en Henry Marshall, de grondleggers van Tri-energetica samenwerken in hun Playshops, Groepsleider- en Counselortrainingen. De opleiding tot Counselor heb ik afgrond in 1996, verder heb ik ook geassisteerd in verdere counselor opleidingen.

Bij Ronald van de Peppel behaalde ik het aurareading diploma.

Momenteel verdiep ik me in de EEP healing opleiding (Empatische Energetische Psychologie) opgericht door Cornelia Allgeier. Een systeem om oude energetische pijnen op te lossen.

Vroeger Tai Chi en Chi Kung, tegenwoordig is het Yoga dat mijn lichaam en geest soepel houden.